Havířina

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • olej
  • brambory
  • polohrubá mouka
  • prášek do pečiva
  • cibule
  • vejce
  • slanina

Postup

1 Uvaříme brambory a nakrájíme je na drobno.
2 Do mísy dáme polohrubou mouku (asi 2 hrnečky), jedno vejce, lžičku prášku do pečiva a zpracujeme v husté těsto. Z těsta tvoříme noky o průměru asi 3 cm a ty vhodíme do vřící vody (noky spadnou na dno), uvolníme je a necháme povařit asi 3 minuty.
3 Potom jeden nok vyndáme a rozkrojíme, jestli je uvnitř uvařený, když ano tak noky scedíme a smícháme s uvařenýma bramborama. Nakonec přidáme cibulku do zlatova osmaženou na oleji.
4 Doporučuji nešetřit cibulí - dodá jídlu patřičnou chuť. Ještě je můžeme polít olejem na kterém jsme smažili cibuli a můžeme vylepšit rozpečenou slaninou.
5 Je to staročeské jídlo a dopuručuji zapíjet mlékem.