Hlemýždi (též nepraví)

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se
2 rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme
3 z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkro-
4 jíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé
5 vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme doměkka,asi 2-3 hodiny.
6 Zatím vyvaříme ulity,omyjeme je v čisté vodě a dáme vykapat.
7 V míse utřeme máslo,sardelky,žloutky,do směsi přimícháme namo-
8 čenou a vymačkanou žemli a nádivku okořeníme.Uvařené hlemýž-
9 dě scedíme.Do každé ulity dáme po lžičce vývaru,pak kousek
10 nádivky,1 hlemýždě a opět kousek nádivky,která má vyčnívat z

Mohlo by Vás zajímat

Šneci po italsku
Postup přípravy: Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez ...
00:44
Ošizená svíčková
Příprava: Do hrnce dáme na kapce oleje restovat kořenovou zeleninu nakrájenou na plátky. Jakmile trochu zezlátne, přidáme cibulku na kostičky a ...
00:44 · 00:45
Šneci na jehle
Postup přípravy: Uvařené šneky zabalíme do plátků šunky a napíchneme na malou jehlu (používají se na španělské ptáčky). Z každé strany šunkového ...
00:44 · 00:45 · 00:44
Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914
Postup přípravy: Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po v...
00:44 · 00:45 · 00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...