Klasická vánoční rybí polévka

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Hlavy z kaprů
  • jikry
  • kořenové zeleniny (mrkev 100 g
  • celer
  • petržel)
  • másla 40 g
  • hladké mouky 40 g
  • sůl
  • petrželka
  • muškátový květ nebo oříšek.

Postup

1 Hlavu kapra očistíme, zbavíme žaber a očí, vaříme asi 15 minut. Vývar procedíme, umícháme světlou jíšku a zahustíme vývar. Na másle osmažíme nastrouhanou nebo na jemné nudličky pokrájenou zeleninu, přidáme do polévky a uvaříme do měkka. Nakonec přidáme maso z hlavy, jikry nebo mlíčí, osolíme, okořeníme a přidáme zelenou petrželku. K polévce patří na kostičky nakrájená a osmažená houska.

Mohlo by Vás zajímat

Vánoční medové perníčky
Krupicový cukr, vejce, žloutek, perníkové koření dáme do misky a třeme 0,5 hodiny. Do kastrolu dáme med, který necháme povařit, do vařícího medu ...
01:00
Rybí prsty na bramborové placičce
Salátové listy omyjte a nechte okapat, omytá rajčata nakrájejte na plátky. Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle. Petrželku omyjte...
01:00 · 01:00
Bundáše
Postup přípravy: Sendvič nakrájíme, každý krajíc natřeme džemem a po dvou slepujeme natřenou stranou k sobě a zlehka přitlačíme. V misce rozmíchá...
01:00 · 01:00 · 00:44
Rybí špízy
Žampiony očistěte, oloupanou cibuli, omytou papriku a cuketu nakrájejte na kousky. Připravenou zeleninu duste asi 5 minut na oleji. Petrželovou n...
01:00 · 01:00 · 00:44 · 00:45
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...