Kura a la zajac

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • kurča OMÁČKA ČILI:
  • údenej slaniny - 1 kyslá smotana 50 g
  • cibule - 2 lyžice čili omáčky 2
  • strúčikov cesnaku - 2 lyžičky chrenu (môže byť aj konzervovaný) 10
  • masť
  • rasca
  • soľ

Postup

1 Umyté osušené kurča pokrájame na porcie a osolíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky, opražíme. Potom pridáme 1 lyžičku masti a nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú necháme speniť.
2 Do tohto základu vložíme porcie kurčaťa, posypeme rascou, pridáme pretlačený cesnak, podlejeme vodou a prikryté pomaly dusíme.
3 Polomäkké kurča preložíme do hlbšieho pekáča - aj so šťavou, ktorá sa vytvorila pri dusení, a v horúcej rúre odkryté dopečieme dočervena.
4 Čas pečenia 40 - 50 minút.
5 Omáčka:
6 Do kyslej smotany vmiešame 2 polievkové lyžice čili omáčky, 2 lyžičky chrenu a trocha výpeku z mäsa. Všetko spolu asi 5 minút povaríme.
7 Podávame so zemiakmi, s hráškovou ryžou a omáčkou. Môžeme k tomu podávať aj šalát, uhorky alebo broskyňový kompót.

Mohlo by Vás zajímat

Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Postup přípravy: Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a za...
00:44
Kura a la zajac
Umyté osušené kurča pokrájame na porcie a osolíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky, opražíme. Potom pridáme 1 lyžičku masti a nadrobno pokrájanú...
00:44 · 
Kuře a la bažant
Očištěné kuře protkneme poloviční dávkou slaniny, uvnitř osolíme a do kuřete vložíme kousek másla. Kuře osolíme i na povrchu. Druhou polovinu sla...
00:44 ·  · 01:00
Divina
Divina Pernatú zverinu (jarabice, bažanty a pod.) šklbeme bez predchádzajúceho obarenia. Šklbeme vždy proti periu, t. j. od chvosta k hlave. "...
00:44 ·  · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...