Marinované steaky

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězího svíčkové 500 g
  • pomeranče - šťáva z 1
  • sójové omáčky 4 lžíce
  • stroužky česneku 2
  • hrubě mletý černý pepř
  • oleje 2 lžíce

Postup

1 Maso nakrájíme na vysoké steaky (2,5 cm). V misce smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso naložíme a necháme nejméně hodinu marinovat. Potom vyjmeme a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Do výpeku přidáme zbylou marinádu a chvilku povaříme, případně rozředíme trochou vody. Steaky podáváme přelité šťávou.

Mohlo by Vás zajímat

Ryby
Ryby Rybie mäso je veľmi zdravé. Obsahuje vitamíny A, D, B12, fosfor, horčík, vápnik - to všetko je dôležité pre stavbu a pevnosť kostí, pekn...
Marinované buřty
Marinádu svaříme za stálého míchání, sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme buřty, okurky a cibuli na plátky, v míse promícháme...
00:55
Restované čínské nudle s hovězím masem a zeleninou
Maso nakrájíme napříč vláken na tenké plátky a krátce marinujeme ve směsi ústřicové a sojové omáčky, medu a sezamového (nebo jiného) oleje. Maso...
00:55
Thajské kuřecí biriani
Postup přípravy: Smícháme suroviny určené pro kořenění kuře a rýže; ponecháme si ji stranou. Předehřejeme troubu na 180°C. Všechny suroviny přip...
00:55
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...