Ovocné čatní

0 hodnocení01:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Jablko
  • zelené - oloupané - nakrájené 500 g
  • Hrušky
  • oloupané - nakrájené 500 g
  • Cibule
  • nakrájené 2
  • Hrozinky - Sultánky
  • hrnku 0,5
  • Hrozinky
  • hrnku 0,25
  • Cukr - hnědý
  • jemný 1 hrnek
  • Česnek
  • stroužky - prolisované 2
  • Ocet - jablečný
  • hrnky 3
  • Koření - Patero koření
  • lžička 1
  • Koření - směs
  • namíchané podle chuti 1 lžička
  • Rajčatový protlak
  • hrnku 0,25

Postup

1 Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme jablka, hrušky, cibuli, sultánky, rozinky, cukr, česnek, ocet, koření a rajčatový protlak. Směs pomalu uvedeme do varu, snížíme teplotu a hodinu zvolna vaříme, až je ovoce měkké. Občas promícháme. Čatní za horka zasteriliyujeme. Uložíme na tmavém chladném místě.
2 Příloha: Podáváme ke studenému masu, sýrům nebo párkům.

Poznámka

KR-229. Množství: 5 hrnků.

Mohlo by Vás zajímat

Sušení rozmixovaného ovoce ovocné ruličky
Postup přípravy: Ovoce oloupat, odkrojit všechna natlučená místa, odjádřit a rozmixovat na kaši v mixéru. (Je možné přidat trochu vody, aby se mi...
00:44
Paprika na plnenie
Papriku očistíme, vykrojíme z nej spodnú časť so stopkami a semenami, vyumývame a mierne posolíme. Necháme chvíľu odležať, paprika trochu zmäkne....
00:44
Ovocie 2
Jarabina sa v poslednom čase stala obľúbenou na výrobu kompótov. Jarabiny je však viac druhov. Na kompót je vhodná jarabina vtáčia, ktorá má list...
00:44
Severská kuchyňa
V dánskej kuchyni sa odzrkadľuje vysoká úroveň živočíšnej produkcie a prímorskej polohy súčastne. A preto okrem morských rýb tu dominuje mäso, sl...
00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...