Paštika

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 1,5kg vepřového masa (lalok, bůček)
  • vepřových jater 1 kg
  • vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 krabice trvanlivého mléka, cibule, pepř, mleté nové koření, česnek, sůl, strouhanou citrónovou kůru, muškátový oříšek a květ, trošku skořice a cukru 3

Postup

1 Maso a játra umeleme a vše dobře promícháme.
2 Plníme do malých skleniček s uzávěrem a 1 hodinu zaváříme při teplotě 60-70 stupňů. V chladu vydrží paštika asi 1 rok.

Mohlo by Vás zajímat

Paštika divoká, selská
Játra očistíme a na jemně nakrájené cibulce rychle zavřeme, uvnitř by měla zůstat krvavá. Vyjmeme na talíř a do šťávy nakrajíme rohlíky. Játr...
00:45
Domácí paštika
Postup přípravy: Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slani...
00:45 · 00:44
Smaženky z játrové paštiky
Do misky dáme paštiku a dobře ji rozmícháme. Pak do ní vmícháme strouhané vařené brambory, vejce, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme...
00:45 · 00:44 · 00:35
Myslivecká paštika
Z mouky, 150 g másla, cukru, špetky soli a 75 ml studené vody vymícháme těsto a dáme je na 2 hodiny do chladničky. Cibuli nakrájíme nadrobno a os...
00:45 · 00:44 · 00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...