Roastbeef v bylinkách

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězí svíčkové vcelku 800 g
  • sůl
  • pepř
  • olivového oleje 5 lžic
  • svazky směsi bylinek (tymián 3
  • šalvěj
  • bazalka
  • petrželka)
  • hořčice 1 lžíce
  • strouhanky 2 lžíce
  • zelených fazolových lusků 600 g
  • cibule 1
  • stroužky česneku 2
  • (malá konzerva) loupaných rajčat 420 g

Postup

1 Maso omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř a prudce ho opečeme ze všech stran na dvou lžících oleje. Bylinky omyjeme, osušíme, lístky otrháme a najemno posekáme. Promícháme s hořčicí a strouhankou a směsí maso potřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 50 minut. Fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek posekáme a zpěníme na zbylém oleji. Přidáme lusky, osolíme, opepříme a přikryté dusíme 10 minut. Poté přidáme rajčata bez nálevu osolíme, opepříme a dusíme ještě 10 minut. Roastbeef nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a opečenými bramborami.

Mohlo by Vás zajímat

Roastbeef na portském se šalotkou
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso p...
Pikantní masové nudličky
Houby opláchneme a namočíme. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme. Chilli papričky zbavíme jadérek, opláchneme a nakrájíme na proužky. Naťové cibu...
Roastbeef v peprném plášti
Troubu předehřejeme na 170 °C. Maso omyjeme, osušíme a do povrchu vetřeme sůl s pepřem. Položíme do pekáče tukovou vrstvou dolů. Zelený pepř nase...
Roastbeef
Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější. Osol...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...