Rychlokvašky

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vody 1 litr
  • soli 30 g
  • kopr
  • višňové nebo vinné listí
  • přerostlé okurky

Postup

1 Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec povážeme a necháme v teple. Za 3-4 dny si na nich už můžeme pochutnávat.

Mohlo by Vás zajímat

Rychlokvašky 0-celoroční kvašáky
Příprava: Recept jsem dostala již před 20 lety a musím říct, že se osvědčil, kvašáky vydrží až do nové sklizně, pokud se ale nesnědí. Zatímco no...
 · 
Arabský chléb plněný kuřecím masem, okurčičkami a jogurtem
Chleby do poloviny nařízneme po obvodu a dáme prohřát / třeba do mikrovlnky/. Maso nakrájíme na velmi drobné kousky a na pánvi se lžící oleje oh...
 ·  · 00:30
Rychlokvašky podle Monany
Postup přípravy: Okurky umyjeme a propícháme vidličkou, naskládáme do 5 litrové sklenice. Nálev svaříme. Okurky zalijeme vařicím nálevem. Zavřeme...
 ·  · 00:30 · 00:44
Rychlokvašky mého manžela
Postup přípravy: Okurky pořádně a hustě propíchat vidličkou, naskládat do sklenice spolu s listy a kořením. Zamíchat vodu s octem a solí, nalít n...
 ·  · 00:30 · 00:44 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...