Velikonoční nádivka i.

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • chlebíčková veka 1
  • vajíček 5
  • uzeného masa, nejlépe bůčku 250 g
  • vepřové plece 500 g
  • mléka 0,25 l
  • jarních bylinek (petrželka, nasekaná kopřiva aj.) 1 svazek
  • sůl a pepř
  • máslo

Postup

1 1. Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet.
2 2. Vepřové maso uvaříme, zvlášť vaříme i uzené, a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Rovněž bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou.
3 3. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi.
4 4. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Kuřecí roláda
1. Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevyték...
01:10
Velikonoční syrek
Postup přípravy: V mléce rozkvedláme vejce, trochu osolíme (nesmí být slané, jen ochucené), přidáme hřebíčky a za stálého míchání pomalu zahřívám...
01:10 · 00:44
Martinské rohlíčky
Postup přípravy receptu: Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci cukru a lžíci mouky. Rozdrobíme droždí a v teple necháme vykynout. Do mísy nasype...
01:10 · 00:44 · 02:00
Velikonoční nádivka
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a nakrájenými bylinkami. Osolím...
01:10 · 00:44 · 02:00 · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...