Z Pikantní krůtí maso

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • P
  • Hlavní živočišná skupina, která se může kombinovat se zeleninovou podskupinou.
  • cibule 2
  • rostlinný olej
  • vykostěného krůtího masa 400 g
  • drůbeží vývar
  • sůl, mletý černý pepř
  • zeleninové papriky 3
  • rajčata 2
  • pálivé papričky 2
  • zeleného hrášku 100 g
  • dia kečupu 1 lžíce

Postup

1 Jednu cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme vykostěné krůtí maso nakrájené na menší kousky, zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme drůbežím vývarem, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a pod pokličkou dusíme 20 minut.
2 Zeleninové papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky, pálivé papričky usekáme nadrobno. Vše promícháme k masu spolu s vyloupaným zeleným hráškem, přikryjeme pokličkou a udusíme doměkka.
3 Krátce před koncem dušení přidáme dia kečup. Do hotového pokrmu vsypeme druhou cibuli nakrájenou na tenká kolečka a promícháme. Podáváme s hlávkovým nebo jiným zeleninovým salátem dle vlastního výběru, přičemž dbáme na vhodnost kombinace s hlavní živočišnou skupinou.

Poznámka

dělená strava

Mohlo by Vás zajímat

Vepřová kýta Moravanka
Maso omyjeme, naklepeme a osolíme. Plátky masa obalíme ve strouhance a vajíčku. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Poté maso vložíme do peká...
Drůbeží pirožky
1. Maso z pečeného nebo vařeného kuřete umeleme na strojku, promícháme s natvrdo uvařenými a posekanými vejci, osolíme a okořeníme. 2. Je-li sm...
 · 
Kuřecí roláda
1. Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevyték...
 ·  · 01:10
Domácí huspenina
Postup přípravy: Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl,...
 ·  · 01:10 · 00:45
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...