Řeřichový ocet

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • květů řeřichy (vždy stejné barvy), 3 hrnky kvalitního octu, větvička bylinky (dle vlastního výběru) 1 hrnek

Postup

1 Postup přípravy: Umyté a osušené květy vložíme do sterilizované sklenice a přelejeme octem. Necháme odležet dva týdny na tmavém místě (zabarví se nám podle barvy květů). Přecedíme do sterilizované láhve a vložíme větvičku bylinky. Necháme ještě uležet. Řeřicha dodá jemný nádech ořechů. Výborné na saláty, nakládání ryb a masa a v pěkné láhvi atraktivní dárek.

Mohlo by Vás zajímat

Česnekový ocet
Postup přípravy: Nachystáme si špejle velikosti skleněných lahviček od kečupu, oliv apod. tak, aby se po vložení do láhve daly uzavřít. Na špejle...
00:44
Vinný ocet s estragonem a meduňkou
Čerstvě natrhané bylinky (estragon, meduňka) omyjeme, osušíme a drobně pokrájíme. Podle chuti přidáme pepř a nové koření. Nasypeme do 0,75 lahve ...
00:44 · 00:00 · 
Jablečný ocet 1981
Příprava: Na výrobu ovocného octa spotřebujeme padaná i natlučená jablka, která dobře omyjeme a vadných částí zbavíme. Můžeme přidat i čisté jád...
00:44 · 00:00 · 
Vinný ocet necezený
Čerstvě natrhanou šalvěj omyjeme a osušíme. Podle chuti přidáme nové koření, bobkový list a hřebíček. Nasypeme do 0.75 lahve a zalijeme kvalitní...
00:44 · 00:00 ·  · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...