Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ochucené oleje a octy > Vinný ocet necezený
 

Vinný ocet necezený

Vinný ocet necezený
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
1645x
Autor: Praktická žena - příloha 4/2000

SUROVINY

podle potřeby šalvěj - čerstvá
podle potřeby nové koření - celé
podle potřeby bobkový list
podle potřeby hřebíček - celý
podle potřeby ocet - vinný - bílý (nebo jablečný)
1 snítka šalvěj - čerstvá (na ozdobu)

POSTUP

Čerstvě natrhanou šalvěj omyjeme a osušíme. Podle chuti přidáme nové koření, bobkový list a hřebíček. Nasypeme do 0.75 lahve a zalijeme kvalitním vinným nebo jablečným octem. Pevně uzavřeme a necháme asi 2 týdny louhovat. Občas protřepeme. Ocet necedíme, nalijem do láhve a opatrně zasuneme čestvou snítku šalvěje. Láhev pečlivě uzavřeme.
POZNÁMKA: Je vhodný do omáček a marinád. Pro tento postup na necezený vinný ocet je možné použít i pro jiné druhy bylinek.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.