Křenová smetanová omáčka

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

Postup

1 Křenová je jedna z tradičních omáček české kuchyně. Houskový knedlík, kousek masa a rychlý oběd je na světě
2 Mléko osolíme a dáme vařit. Křen oloupeme a nastrouháme. Pokud máme rádi ostřejší, můžeme křenu přidat.
3 Ve smetaně rozkvedláme mouku a zavaříme ji do vroucího osoleného mléka. Můžeme dát více mléka a méně smetany. Stále kvedláme na mírném ohni a provaříme. Omáčku můžeme vařit i ve vodní lázni, aby se nepřipálila.
4 Podle chuti přisladíme a nakonec do ní přimícháme strouhaný křen. Také můžeme přidat najemno nasekané mandle. Ihned odstavíme.
5 Omáčku podáváme nejen k hovězímu, ale i k vařenému uzenému nebo k vařenému vepřovému masu.

Mohlo by Vás zajímat

Nivová omáčka ke grilovanému masu
Do zakysané smetany rozstrouháme neo rozdrobíme nivu, utřeme česnek, ochutíme vegetou a přidáme podle chuti čerstvé nebo sušené bylinky. Podávám...
Americká barbecue marináda
V malém kastrolku smíchat všechny ingredience a pomalu povařit po 10-12min., až vše zhoustne. Sem tam zamíchat. Nechat vychlanout. P.S. Hodí s...
Marináda na vepřové plátky
Všechny ingredience smícháme dohromady a plátky masa marinujeme 2 hodiny
Marináda na rybacie steaky
Rybacie steaky uložíme na plochú dosku. Všetky suroviny na marinádu dobre premiešame. Potrieme ňou rybacie steaky a necháme asi 30 minút pôsobiť....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...