Houbová omáčka

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • másla,2 lžíce hladké mouky 2 lžíce
  • velká cibule,200g žampiónů nebo jiných čerstvých hub 1
  • 12l vývaru z masoxu,1 kelímek zakysané smetany
  • petrželka
  • sůl.

Postup

1 V kastrole rozehřejeme máslo,přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli a dožluta ji opékáme.Pak přidáme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku.Zalijeme ji vývarem,přidáme na tenké plátky nakrájené houby přivedeme k varu a vaříme asi 30min.Vařenou omáčku dochutíme smetanou,petrželkou a podle potřeby dosolíme.Omáčku podáváme k různým vařeným masům.

Mohlo by Vás zajímat

Babiččina rajská omáčka
Používáme-li čerstvá rajčata, opláchneme je, spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme je na osminky. Konzervovaná bývají již oloupaná, stačí je jen n...
Babiččina houbová omáčka
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme. ...
Česneková omáčka - Hamúd šámi, hamúd túmi
Postup přípravy: Olej rozehřejeme v kastrolu a v něm dozlatova osmahneme česnek. Přilijeme polovinu vývaru, dobře promícsíme. mezitím v jiné nád...
Aiolská omáčka
Prolisovaný česnek smícháme s Majonézou, smetanou, přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem....
 · 00:15
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...