Jarní omáčka na kuře, nebo rybu

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • másla 1 lžíce
  • hnědé šalotky, nebo 0,25-0,5 malé cibule a 0,5 stroužku česneku na velice jemno nakrájené 2
  • neušlehané šlehačky 3 lžíce
  • očištěných mladých lístků šťovíku 100 g
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

1 Na malé pánvi, na středním ohni rozehřát máslo a za stálého míchání na něm osmažit šalotky do měkka. Přidat šlehačku, šťovík a smažit ho do úplného uvadnutí. Přichutit solí a pepřem.
2 P.S.: Omáčka je výborné chuti a báječně se hodí na grilované, nebo na pánvi rychle osmažené tenké plátky kuřete, nebo ryby!

Mohlo by Vás zajímat

Babiččina rajská omáčka
Používáme-li čerstvá rajčata, opláchneme je, spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme je na osminky. Konzervovaná bývají již oloupaná, stačí je jen n...
Babiččina houbová omáčka
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme. ...
Česneková omáčka - Hamúd šámi, hamúd túmi
Postup přípravy: Olej rozehřejeme v kastrolu a v něm dozlatova osmahneme česnek. Přilijeme polovinu vývaru, dobře promícsíme. mezitím v jiné nád...
Aiolská omáčka
Prolisovaný česnek smícháme s Majonézou, smetanou, přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem....
 · 00:15
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...