Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní omáčky > Omáčka desetkrát jinak
 

Omáčka desetkrát jinak

Omáčka desetkrát jinak
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1009x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 kg hovězího masa
150 g hladké mouky
1,5 l vývaru
1 zakysaná smetana (šlehačka)
1 cibule
8 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
cukr krystal
sůl
podravka
mletý pepř

POSTUP

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zlatové barvy. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a maso vaříme do změknutí. Hladkou mouku usmažíme na sucho na pánvi do zlatova. Z vývaru vyjmeme maso a koření. Maso pokrájíme na plátky. Do vývaru dáme zakysanou smetanu, usmaženou mouku rozmíchanou v trošce vody a krátce povaříme (asi 3-4 minuty). Omáčku dochutíme podle chuti podravkou, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou - toto je základní omáčka. 1) Koprová omáčka – přidáme sterilovaný kopr nebo čerstvý a krátce povaříme v základní omáčce. 2) Křenová omáčka – křen nastrouháme na drobno a necháme jen přejít varem v základní omáčce. 3) Cibulová omáčka – asi 2-3 cibule nakrájíme na plátky a dáme osmažit, když kraje cibule začnou hnědnout přendáme do omáčky a vaříme asi deset minut. 4) Česneková omáčka – omáčku odstavíme s plotýnky a přidáme prolisovaný česnek. 5) Kaparová omáčka – asi 50g naložených kaparů rozmačkáme vidličkou a povaříme asi deset minut v základní omáčce. 6) Okurková omáčka – asi 3 kyselé okurky nastrouháme a dáme do omáčky na 5 minut povařit. 7) Houbová omáčka – pokrájené houby podusíme na pánvi do měkka, přendáme do základní omáčky a krátce povaříme. 8) Kapiová omáčka – malou sklenici sterilovaných kapii slijeme a kapie krátce prohřejeme v základní omáčce. 9) Hořčicová omáčka – do omáčky dáme 3 lžíce plnotučné hořčice, krátce povaříme a rozšleháme. 10) Olivová omáčka – malý sáček oliv slijeme, olivy pokrájíme na čtvrtky a v základní omáčce povaříme deset minut
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.