Bagety

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Plech poprášíme moukou. Mouku prosejeme do mísy, uprostřed vyhloubíme důlek a z droždí, vody a trochy mouky zaděláme kvásek, zaprášíme moukou a necháme 15 minut kynout, dokud se na povrchu nezačnou tvořit trhlinky. Mouku osolíme, promícháme s kváskem a vypracujeme hladké těsto. Mísíme tak dlouho, až se začnou na těstu tvořit bubliny a těsto se nechytá mísy. Vypracované těsto poprášíme moukou a necháme přikryté kynout při pokojové teplotě asi 2,5 hodiny. Vykynuté těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme na 5 dílů, vyválíme dlouhé válce, přendáme na plech a na plechu necháme ještě přikryté 15 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 250°C. Ostrým nožem nakrojíme do každé bagety šikmé zářezy, potřeme vlažnou vodou a pečeme 35 až 40 minut na druhé příčce odspodu. Na dno trouby postavíme ohnivzdornou misku s vodou

Mohlo by Vás zajímat

1038.bagety od Kovářka
1 kelímek = 150g Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 3 – 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme: z každého dílu vyválíme obdél...
Francouzské bagety
Postup přípravy: Suroviny vložíme do pekárny chleba v uvedeném pořadí tak, aby se droždí nedotýkalo tekuté části. Zapneme program PŘÍPRAVA TĚSTA....
00:44
Bylinkové bagetky
Rozměklé máslo rozetřeme s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem, solí a grilovacím kořením. Bagety našikmo nakrájíme, potřeme bylinkovým m...
00:44 · 01:00
Sýrový chléb po francouzsku
1. Připravte bagety Troubu předehřejte na 200/180 stupňů. Do změklého másla vmíchejte česnek a petrželku nebo cibulku. Bagety nakrájejte na plátk...
00:44 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...