Bramborový chleba

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

Postup

1 Zaděláme kvásek z mouky, droždí a asi 2dcl vody a kmínu. Do mouky dáme sůl, nastrouhané den předem uvařené brambory, kvásek, vodu a zaděláme těsto, které necháme kynout. Vyválíme bochník nebo šišku a přendáme na plech vymazaný sádlem. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme asi 1 a půl hodiny při střední teplotě a v průběhu pečení potíráme vodou, aby vznikla pěkná kůrka.
2 Výborný chleba, který je pěkně těžký a nedusivý.

Mohlo by Vás zajímat

Bezlepkový kmínový chléb (bezlepkový)
1. V míse smícháme všechny sypké suroviny a následně k nim přidáme ocet, olej, vlažnou vodu a mléko. Pomocí elektrického šlehače (hnětací metly) ...
Chléb
Chleba rozmočíme ve vodě v jedné nádobě. Připravíme kvásek v druhé nádobě. Droždí jemně rozdrobíme, smícháme a necháme vykvasit až bublá. Poté ...
Chutné kuřecí topinky
Máslem potřít plátky chlaba na jedné straně. Na 4 plátky, položené máslovou stranou dolů potřít nádivku. Přikrýt zbývajícími 4 plátky chleba másl...
 · 
Tmavý chléb
Ve velké míse smíchejte všechny druhy mouky, sůl, droždí, semínka, kmín a mák. Přidejte melasu a 300 ml vody, všechno důkladně promíchejte. Pokud...
 ·  · 00:55 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...