Celozrnné pšeničné houstičky

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propracujeme, na pomoučeném válu zformujeme válec. Rozkrojíme ho na 10 stejných dílků a pomoučenýma rukama z nich utvoříme bulky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je vykynout na zhruba dvojnásobek. Nakonec je potřeme vodou a upečeme v horké troubě.

Mohlo by Vás zajímat

Brynzovníky od Rominska
Těsto vyválet, nakrájet na čtverce, naplnit náplní, přehnout do tvaru trojúhelníku. Strany k sobě dobře přitisknout a nechat ještě asi 20 minut k...
Rýžové koláčky s medem (abo)
Rýžovými koláčky nahradíme spolehlivě bílé pečivo - pšeničné produkty. Med naneseme na koláčky. Mléčné nápoje nahradíme vhodným ovocným džusem. ...
 · 00:01 · 
Slaninovosýrové houstičky
Mouku prosijeme, osolíme, přidáme cukr, sušené droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Nakonec přidáme změklé máslo a vše zpracujeme do hladkého tě...
 · 00:01 ·  · 02:00
Rohlíky na ráno
Postup přípravy: Droždí rozmícháme s cukrem dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 0,25 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto (nejlépe...
 · 00:01 ·  · 02:00 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...