Celozrnný chléb s ovesnými vločkami

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • celozrnné špaldové mouky jemně mleté Harmonie, 125 g ovesných vloček Harmonie, 1 lžička soli Biosal, 1 lžička jedlé sody, 300 ml podmáslí, 1 lžíce květového medu Biolinie 375 g

Postup

1 Mouku smícháme s vločkami, solí a sodou. Přidáme podmáslí a med a rychle vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme 2 bochníky, ve středu kterých vyznačíme dva až tři rovnoběžné zářezy. Dáme je na pomoučněný plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 220 °C, potom teplotu snížíme na 200 °C a ještě 25 až 30 minut dopékáme. Upečený chléb necháme trochu vychladnout a podáváme ještě teplý.

Mohlo by Vás zajímat

Bezlepkový kmínový chléb (bezlepkový)
1. V míse smícháme všechny sypké suroviny a následně k nim přidáme ocet, olej, vlažnou vodu a mléko. Pomocí elektrického šlehače (hnětací metly) ...
Řecký chléb s ovčím sýrem
Smícháme otruby s většinou hladké mouky, nastrouháme sýr a přilijeme k němu olivový olej a mírně přisolíme. Potom sýr přidáme do misky s moukou a...
Chléb
Chleba rozmočíme ve vodě v jedné nádobě. Připravíme kvásek v druhé nádobě. Droždí jemně rozdrobíme, smícháme a necháme vykvasit až bublá. Poté ...
Domácí  chléb
Sůl rozetřeme s droždím,nasypeme na mouku,přidáme solamyl,propracujeme a přilijeme sodovku.Těsto kulaté jako na mazance necháme hodinu kynout.Pak...
 · 00:02 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...