Česnekovo - bylinkový chléb*

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hladké mouky 400 g
  • žitné mouky,¨ 150 g
  • droždí(42 g) 1 kostka
  • cukru špetka
  • asi mléka 300 ml
  • másla nebo rostlinného tuku, lze také olivový olej...mňam 60 g
  • 4-5 stroužků česneku
  • sůl
  • svazek petrželky, pažitky a kopru;
  • může být i bazalka, rozmarýn, šalvěj..

Postup

1 Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
2 Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.
3 nemusíme dávat bylinky, česnek a olej do těsta, ale zaklepat pak do něj...

Mohlo by Vás zajímat

Bezlepkový kmínový chléb (bezlepkový)
1. V míse smícháme všechny sypké suroviny a následně k nim přidáme ocet, olej, vlažnou vodu a mléko. Pomocí elektrického šlehače (hnětací metly) ...
Řecký chléb s ovčím sýrem
Smícháme otruby s většinou hladké mouky, nastrouháme sýr a přilijeme k němu olivový olej a mírně přisolíme. Potom sýr přidáme do misky s moukou a...
Chléb
Chleba rozmočíme ve vodě v jedné nádobě. Připravíme kvásek v druhé nádobě. Droždí jemně rozdrobíme, smícháme a necháme vykvasit až bublá. Poté ...
Domácí  chléb
Sůl rozetřeme s droždím,nasypeme na mouku,přidáme solamyl,propracujeme a přilijeme sodovku.Těsto kulaté jako na mazance necháme hodinu kynout.Pak...
 · 00:02 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...