Chléb bramborový - velký

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • hladké mouky 1,5
  • brambory uvařit a najemno postrouhat 4
  • hrst kmínu 1
  • hrst soli 1
  • Kvásek:
  • droždí 40 g
  • hrnečky vody 3

Postup

1 Kvásek:
2 Do teplé vody rozpustit droždí a 3 hrnečky vody.
3 Musí být tužší těsto, dobře promíchat nechat pomaleji kynout 2-3 hodiny
4 Formu dobře promastit sádlem.
5 Znovu ho promíchat a nechat nakynout asi 0,5 - 0,75 hodiny.
6 Nakrojit a potřít a péct asi 1,25 hodiny.
7 První čtvrt hodinu se NESMÍ do trouby koukat, jinak splaskne.
8 Pak každých 15 min. se opět potře vodou a doplní se hrníček s vodou.

Poznámka

Brambory činí chléb vláčným a nevysychá tak rychle

Mohlo by Vás zajímat

Bezlepkový kmínový chléb (bezlepkový)
1. V míse smícháme všechny sypké suroviny a následně k nim přidáme ocet, olej, vlažnou vodu a mléko. Pomocí elektrického šlehače (hnětací metly) ...
Řecký chléb s ovčím sýrem
Smícháme otruby s většinou hladké mouky, nastrouháme sýr a přilijeme k němu olivový olej a mírně přisolíme. Potom sýr přidáme do misky s moukou a...
Chléb
Chleba rozmočíme ve vodě v jedné nádobě. Připravíme kvásek v druhé nádobě. Droždí jemně rozdrobíme, smícháme a necháme vykvasit až bublá. Poté ...
Domácí  chléb
Sůl rozetřeme s droždím,nasypeme na mouku,přidáme solamyl,propracujeme a přilijeme sodovku.Těsto kulaté jako na mazance necháme hodinu kynout.Pak...
 · 00:02 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...