Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní pečivo > Chléb s vlašskými ořechy z Francie (v obrázcích). kategorie: chléb
 

Chléb s vlašskými ořechy z Francie (v obrázcích). kategorie: chléb

Chléb s vlašskými ořechy z Francie (v obrázcích).
kategorie: chléb
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
161x
Autor: neuveden

SUROVINY

Na 1300g bochník:
Na přípravu tohoto chleba se pužívá plně vyhnětené chlebové těsto podle receptu ZDE
220 g vlašských vylopaných ořechů

POSTUP

Díky velkému množství ořechů struktůra těsta, barva a chuť se změní.

Zde najdete jak vpracovat ořechy a jak vytvožit bochník chleba z již připraveného základního těsta.
.......................................................................................................................................................................................

Po konečném hnětení základního těsta ho položit na vál a zploštit ho. Posypat ho ořechy a těsto několikrát přeložit. Přitlačit na vál a znovu přeložit a začít hníst po několik minut.

Vložit těsto do mísy a přikryté nechat na teplém mástě nakynout po 1,5 hodiny. Těsto se pravděpodobně zdvojnásobí v objemu a pod povrchem by měly být vidět bublinky.

Znovu několikrát přeložit těsto a přikrýt ho a nechat kynout asi 45min. před vytvarováním do bochníku.

Několikrát nechat přeložit těsto na sebe, přendat ho na vál a zhrnout ho lehce dohromady mezi zakulacenými dlaněmi. Pracovat takto na suchém vále, až vznikne hladká koule.

Těsto musí ještě jednou vzejít a to nejlépe ve chlebovém košíku vyloženém pomoučeným ubrouskem. Těsto se tam vloží hladkou stranou dolů. Přikrýt a nechat vzejít po 1,5 hodiny, nebo až je těsto měkké a pórovité.

Mřížku v troubě dát do spodní 0,333333333333333 trouby. Předehřát troubu na 230°C. Máte-li pizza kámen nebo vypálené cihly, tak je tam rozložit. Nemáte-li tak použít těžký plech bez okraje, který se teplotou nezkroutí. Položit těžkou litinovou, nebo jinou těžkou pánev na dno plynové trouby, nebo v elektrické troubě přímo na tepelný článek (některé troubu to nemají rády, tak dát další mřížku úplně dolů).

Připravit si lahev s vodou. Asi 2 minuty předtím, než se dá chléb do trouby, tak otevřít dveře, trochu odstoupit a nalít vodu na pánev. Ihned zavřít dveře, aby se pára v troubě udržela (pochopitelně zde je výborná parní trouba). Mezi tím vyklopit nakynutý chléb zhůru nohama na dřevěnou lopatu, nebo na plech bez okraje a nechat ho sklouznout na kámen, nebo rozehřátý těžký plech.

Snížit teplotu na 200°C a péct chléb po 40-50min, nebo až je velice hnědý. Přendat chléb na mřížku a nechat ho úplně vychladnout před nakrojením.

Cléb vydrží po 3 dny postavený řeznou stranou dolů na prkénku. Nebo vzduchotěsně zabalený se může zmrazit na 1 měsíc. Rozmražuje se zabalený při pokojové teplotě.


Původní kuchyní tohoto receptu je Francie
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2022
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.