Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní pečivo > Chléb z obilných klíčků
 

Chléb z obilných klíčků

Chléb z obilných klíčků
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
1325x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 bochníky - Suroviny na
150 g pšenice
60 g droždí
0,25 l vlažné vody
2 polívkové lžičky soli
6 polívkových lžící medu
40 g másla
1 kg celozrnné pšeničné mouky
0,25 l vody

POSTUP

Tři dny před tím, než začneme péct, dáme podle návodu na krabičce vyklíčit pšenici. Droždí smícháme s vlažnou vodou. Přidáme sůl, med, rozpuštěné máslo a smícháme s polovinou prosáté mouky. Kvásek necháme v pokojové teplotě kynout 30 minut. Do vzešlého kvásku přidáme zbytek mouky, vyklíčenou pšenici a ještě 1 l vody. Vymísíme těsto a zase necháme kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto ještě jednou prohněteme, vytvarujeme dva bochníky a položíme na plech. Necháme zase 15 až 20 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200 °C, bochníky ve středu nakrojíme do kříže, potřeme vodou a pečeme 50 až 60 minut. Upečené bochníky necháme vychladnout
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.