Chlebovník

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • zbytky staršího chleba
  • škvarky
  • cibule
  • troška mléka
  • sádlo na vymazání
  • kousek másla

Postup

1 Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme vrstvu škvarků a nadrobno nakrájenou cibuli. Vrstvy opakujeme až je kastrol plný. Poslední je vrstva chleba. Nahoru poklademe několik plátků másla a dáme do trouby zapéct dočervena. K tomu se pojídá salát z kysaného zelí.
2 Je to dosti netradiční, ale chutné jídlo. Pochází z Krkonoš.

Mohlo by Vás zajímat

Chlebovník
Postup přípravy: Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, oso...
00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...