
Chlebovník



4

1130x
Autor: Naďa
SUROVINY
zbytky staršího chleba
škvarky
cibule
troška mléka
sádlo na vymazání
kousek másla
škvarky
cibule
troška mléka
sádlo na vymazání
kousek másla
POSTUP
Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme vrstvu škvarků a nadrobno nakrájenou cibuli. Vrstvy opakujeme až je kastrol plný. Poslední je vrstva chleba. Nahoru poklademe několik plátků másla a dáme do trouby zapéct dočervena. K tomu se pojídá salát z kysaného zelí.
Je to dosti netradiční, ale chutné jídlo. Pochází z Krkonoš.
Recept "Chlebovník" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.