Domácí chlébík

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Rozmíchám
  • droždí (kostka ) - lžička cukru - v 50ml vlažné vody 42 g
  • Přidám 500g hladké mouky
  • vody 200 ml
  • ve slupce uvařených a jemně nastrouhaných brambor ( je to asi jedna velká brambora-mám osvědčeno studenou) 150 g
  • lžičku soli
  • lžičku kmínu
  • lžíci octa
  • můžete dát i oloupaná slunečnicová semínka ale ne vic jak 80g

Postup

1 Ze všeho vypracujeme těsto a dobře prohněteme (ja prubla i pekárnu-nebo pomalu na otáčky robota)
2 Utvořte z něj šišku nebo bochánek,položte na plech vysypany vrstvou hladké mouky a nechte hodinu kynout.
3 Vložte do předem vyhřáté trouby spolu s malým kastrůlkem s vodou a zvolna pečte 1hodinku.
4 Já pekla i ve fomě na biskup.chlebík.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme ...
Domácí  chléb
Sůl rozetřeme s droždím,nasypeme na mouku,přidáme solamyl,propracujeme a přilijeme sodovku.Těsto kulaté jako na mazance necháme hodinu kynout.Pak...
 · 00:02 · 
Kmínový chléb - pro domácí pekárnu
Suroviny nasypeme do domácí pekárny, a zapneme na program základní.
 · 00:10 · 
Domácí plněný chleba
Do mísy dáme mouku a přisypeme droždí, sůl, cukr a promícháme. Vlijeme vodu a zaděláme těsto, které se nechytá mísy. Necháme krátce odpočinout, a...
 · 00:10 ·  · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...