Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní pečivo > Voňavý chléb s paprikou
 

Voňavý chléb s paprikou

Voňavý chléb s paprikou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
776x
Autor: neuveden

SUROVINY

450 g hrubé mouky, prosetá
60 g sušených (nebo 5 ks čerstvých - DDK) rajčata
1 malá červená a 1 malá zelená paprika, bez semínek a oloupeme
5 lžíc horké vody (na oživení sušených rajčat)
2 lžičky sušeného droždí, na kvásek
1 lžička moučkového cukru, na kvásek
150 ml vlažné vody na kvásek
2 lžíce sušeného rozmarýnu
2 lžíce rajského protlaku
150 ml nízkotučného neslazeného jogurtu
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce olivového oleje

POSTUP

Troubu nebo gril rozehřejeme na 230 - 250°C. Papriky zbavené semínek opečeme na plameni plynového sporáku nebo pod grilem až jsou černé na povrchu, pak je zapaříme v sáčku a nebo pod tekoucí vodou a oloupeme. Oloupanou očištěnou dužinu nakrájíme. Sušená nebo rozpůlená čerstvá rajčata přelijeme vroucí vodou a necháme louhovat. Pokud použijeme čerstvá rajčata, tak je po 30 vteřinách vyjmeme, oloupeme, překrojíme na menší kusy a vrátíme zpět louhovat. Mezitím uděláme kvásek z droždí cukru a vlažné vody a necháme ho 10-15 minut vzejít. Do mísy přesijeme mouku, přidáme 1 lžičku sušeného rozmarýnu, uprostřed mouky uděláme důlek a do něho nalijeme droždí. Přidáme rajský protlak, rajčata s částí nebo celým množstvím louhované tekutinu (podle viskozity těsta), nakrájené papriky, jogurt a polovinu uvedeného množství soli. Umícháme hladké těsto, které pak hodíme na vál a ještě 3-4 minuty intenzivně válíme, až je hladké a elastické. Vypracované těsto vložíme do moukou vysypané mísy, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 40 minut vykynout až zdvojnásobí svůj původní objem. Těsto znova prošťouchneme (srazíme) a vytvarujeme ve formě do kulaté placky o průměru asi 23 cm. Dřevěnou lžící uděláme dolíčky v povrchu a necháme ještě stát 30 minut k nakynutí. Pak pomažeme olejem a posypeme zbytkem (1 lžíce) rozmarýnu a solí. Pečeme v předehřáté troubě (230-250°C) po dobu 35-40 minut, necháme chládnout asi 10 minut a pak teprve vyjmeme z formy. Chléb položíme na mřížku a po úplném vychladnutí ho rozkrájíme a podáváme s polévkou nebo křupavým salátem
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.