
Arabská tvarohová polévka (pro Vodnáře)
SUROVINY
500 g hovězího masa
2 lžíce krájené polévkové zeleniny
1 bobkový list
2-3 hřebíčky
1 cibule
1 stroužek česneku
500 g netučného tvarohu
2 žloutky
sůl, pepř
2 lžíce krájené polévkové zeleniny
1 bobkový list
2-3 hřebíčky
1 cibule
1 stroužek česneku
500 g netučného tvarohu
2 žloutky
sůl, pepř
POSTUP
V hrnci přivedeme k varu 2l vody, do které postupně přidáme sůl, bobkový list, hřebíčky, cibuli, česnek, jemně rozkrájenou očištěnou polévkou zeleninu, maso a vše na mírném ohni (podle stáří a jakosti masa), asi 2 hodiny vaříme. Hotovou polévku přelijeme sítem, zeleninu do ní prolisujeme a polévku dáme vychladnout, Uvařené maso rozkrájíme na kostičky. Tvaroh rozšleháme a postupně do něho přidáváme žloutek, sůl, pepř a po troškách i vychladlý vývar. Tvaroh ředíme, dokud nevznikne hustá krémová polévka. Postavíme ji na plamen a za stálého šlehání ji zahřejeme (už nevaříme). Oddělěně prohřejeme v troše vývaru maso, dáme je okapat a rozdělíme je do jednotlivých talířů. Zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.
Recept "Arabská tvarohová polévka (pro V..." porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.