Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní polévky > Báječná Ribollita z Itálie k večeři.
 

Báječná Ribollita z Itálie k večeři.

Báječná Ribollita z Itálie k večeři.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
8
Počet zobrazení
785x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

250 ml bílých suchých fazolí
1 l vody
6-8 kuřecích stehýnek (vrchní část nohy)
1 lžíce olivového oleje
1 cibule posekaná
2 stroužky česneku na jemno posekané
2 mrkve nastrouhané, nebo nakrájené na sirky (julienned)
2 stonky řapíkatého celeru na tenké plátky nakrájené
2 l kuřecího vývaru
1 lžička čerstvého posekaného rozmarýnu, nebo 0,5 lžičky sušeného
1 velká snítka tymiánu, nebo 0,5 lžičky sušeného
2 bobkové listy
2 střední cukety
3-4 soudková rajčata, mohou být z konzervy
750 ml posekané kapusty, nebo zeleného zelí
300 g balení špenátu na hrubo pokrájeného
125 ml posekané petrželky, bazalky, nebo směsi obou bylinek
sůl a pepř
8 plátků otoustovanébo bílého chleba, nebo bagetky
250 ml nastrouhaného tvrdého sýra, jako je Asiago, Parmesan, Romano, nebo podobný i směs různých

POSTUP

Vložit vodu do velkého hrnce a přidat fazole (nemusí se předem namáčet). Postavit na oheň a napůl přikryté vařit po 1,25 -1,5 hodiny, nebo až jsou fazole měkké. V tomto momentě se fazole, mohou nechat zchladit a vložit do lednice až na 3 dny. Před jejich použitím je slít.

Sejmout a zahodit kůže z kuřete. Rozehřát olej ve velkém kastrolu na středně vysoké teplotě a osmažit na něm po všech stranách maso do tmavohněda, asi 5-8min. Vyjmout maso a slít skoro všechen tuk. Přidat cibuli a česnek a smažit je asi 1 min. Vrátit maso, přidat mrkev, celer, vývar, rozmarýn, tymián a bobkové listy. Snížit teplotu, přikrýt kastrol a vše pomalinku vařit asi 30min. Vyjmout kuřecí maso na talíř a nechat ho zchladnout. Do hrnce přidat fazole a přivéct vše do varu. Snížit teplotu a pomalu vařit po 30min.

Mezi tím odělit maso od kostí ve větších kouscích a zahodit kosti. Zbavit cukety a rajčata semínek a nakrájet je na kostky. Vložit je do polévky společně s kapustou, nebo zelím a kuřecím masem, přivéct vše do varu a pomalu vařit asi 10min. Zchladit polévku a vložit ji do chladničky na několik hodin nebo až na 2 dny. Vyjmout bobkové listy a tymián.

Sehřát pomalu polévku na velice horkou teplotu. Zamíchat dovnitř špenát, petržel a bazalku. Ochutnat a přisolit a opepřit.

Otoustovat chleba a před podáváním polévky na každou porci položit po plátku a posypat jej lžicí sýra.

P.S. Polévka je charakteristická pro Tuscany... ledaže kuchař pochází z Umbrie. Avšak všichni souhlasí s tím, že Ribollita je polévka z bílých fazolí se zeleninou. Nejlépe chutná, když je ohřívaná, což znamená italské slovo ¨ribollita¨.


Doporučená příloha:
Robustní červené suché víno, nebo i pivo.

Původní kuchyní tohoto receptu je Itálie
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.