
Boršč alá Rudé právo



4

127 min.

1371x
Autor: neuveden
SUROVINY
200 g předního hovězího masa bez kostí
sůl
kousek mrkve a celeru
1 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu)
2 brambory
1 lžíce hladké mouky
kousek vařené nebo sterilované červené řepy
kousek bujónové kostky
kousek klobásy
1 špetka cukru
ocet
mletý pepř
bobkový list
kysaná smetana
sůl
kousek mrkve a celeru
1 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu)
2 brambory
1 lžíce hladké mouky
kousek vařené nebo sterilované červené řepy
kousek bujónové kostky
kousek klobásy
1 špetka cukru
ocet
mletý pepř
bobkový list
kysaná smetana
POSTUP
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a vaříme, až téměř změkne. Osolíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a celer, drobně nakrájenou cibuli a vaříme dále, po chvilce přidáme brambory nakrájené na kostičky, mouku rozmíchanou v troše studené vody a vaříme, až maso, zelenina a brambory změknou.
Do polévky přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, bujónovou kostku, bobkový list, klobásu nakrájenou na plátky a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku nepatrně osladíme, okyselíme, opepříme a necháme přejít varem.
Před podáváním na každou porci vložíme lžíci kysané smetany.
Recept "Boršč alá Rudé právo" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.