Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní polévky > Boršč na velký smaltovaný hrnec
 

Boršč na velký smaltovaný hrnec

Boršč na velký smaltovaný hrnec
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
332x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

2 a0,25 litru vody
60 dkg hovězí žebro s kostí
40 dkg uzené vepřový bůček
10 dkg špek pod cibuli + máslo
50 dkg červená řepa
40 dkg cibule
25 dkg čerstvé zelí
2 rajská jablíčka
10 dkg petržel, kořen
15 dkg celer
7 dkg mrkev
a opravdu malá špetka mleté papriky
1 l smetany , řídká jíška a ocet na dokyselení, cukr na doslazení.

POSTUP

Stranou spaříme nakrájené zelí (krátce povaříme a scedíme).
Dále stranou roztopíme nadrobno pokrájený špek, přidáme máslo a necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky (různých velikostí) nakrájenou červenou řepu a dusíme s přídavkem vody a octa (dusí se poměrně dlouho).
Maso povaříme v osolené vodě asi 30-40 minut, vyndáme, vykostíme, nakrájíme na kousky a vrátíme do hrnce. Přidáme zelí, udušenou řepu, ostatní zeleninu nakrájenou na drobné kousky. Akorát mrkev krájím na různé velikosti.
Vaříme zvolna, až zelenina a maso jsou měkké.
Na závěr přidáme do polévky na špičku nože červenou práškovou papriku. Ne více!!
Tento konečný majstrštyk dá boršči tu pravou chuť. Opravdu důkladně nechat povařit, paprika pak v polévce dostane tu úplně jinou a pravou chuť co má mít a dělá boršč borščem.
Dílo zahustíme řídkou máslovou jíšku a smetanou. Smícháme a krátce povaříme.
Vyrovnáme chuťový balanc octem, a dosladíme.
Je boží.

Recept jsem vzal ze Sandtnerky a pokrm splňuje všechny mé nároky na Labužničení. Vřele doporučuji.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.