Boršč pro labužníky

0 hodnocení00:03
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězí maso přední 750 g
  • vepřové maso 500 g
  • velké červené řepy 2
  • cibule 2
  • petržel 1
  • celer 1
  • 3 bobkové listy 2
  • 15 ks nového koření 10
  • pórek 1
  • citron (štáva) 1
  • 300 ml bílé suché víno 200
  • sekaná petrželka
  • kopr
  • sůl

Postup

1 Hovězí a vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, osušíme a dáme péci do trouby v celku. Po upečení, oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do polévkové mísy. Přidáme šťávu z citronu, bílé víno, maso nakrájené na kostky, sekaný kopr, petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem. Podle chuti osolíme.
2 Doporučená příloha:
3 dle osobních chutí.
4 Původní kuchyní tohoto receptu je Rusko

Mohlo by Vás zajímat

Kmínová polévka
Kmín chvíli povaříme ve vodě, vývar osolíme, zahustíme jíškou z hladké mouky a oleje a povaříme. Pak pomalu vmícháme rozšlehané vejce, necháme je...
Boršč po štětsku
Nejdříve si upravíme knedlíčky. Mleté maso smícháme s cibulí, vejcem, osolíme, opepříme, a tvoříme knedlíčky velikosti vlašských ořechů, které p...
 · 02:00
Zelňačka s uzenou krkovicí
Zelí propláchneme, nasekáme a dáme vařit spolu s uzenou krkovicí. Vaříme asi 45 minut. Mezitím si připravíme jíšku. Na oleji rozpustíme slaninu, ...
 · 01:15 · 
Ukrajinský boršč
Silný a chutný boršč získáme pouze tehdy, když vývar připravujeme z přední části hovězí hrudi nebo žeberních, i zadních částí vepřového. Bujón na...
 · 01:15 ·  · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...