
Boršč
SUROVINY
200 g hovězího masa
200 g vepřového masa
300 g kořenové zeleniny
300 g zelí (kysané nebo sterilované)
200 g červené řepy
ocet
bobkový list
několik kuliček pepře a nového koření
100 g párků
šálek kysané smetany
200 g vepřového masa
300 g kořenové zeleniny
300 g zelí (kysané nebo sterilované)
200 g červené řepy
ocet
bobkový list
několik kuliček pepře a nového koření
100 g párků
šálek kysané smetany
POSTUP
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměka. V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek. Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany.
Recept "Boršč" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.