Boršč

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • hovězího 0,25 kg
  • vepřového bůčku 0,25 kg
  • cibule 100 g
  • rajčat 100 g
  • slaniny 100 g
  • brambor 200 g
  • bobkový list
  • celer
  • citrónová šťáva
  • cukr
  • červená řepa
  • hladká mouka
  • hlávkové zelí
  • kysaná smetana
  • mrkev
  • nové koření
  • pepř
  • petržel
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • voda

Postup

1 Maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka společně s cibulí a kořením, když je maso téměř měkké přidáme na kostky (nebo nudličky) pokrájenou zeleninu a pokrájené brambory. Polévku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravily ze slaniny, hl. mouky a sladké papriky. Asi po 10 min. přidáme nastrouhanou řepu a pokrájená rajčata a vaříme ještě asi 5 min.
2 Do hotové polévky přidáme kys.smetanu, citr. šťávu a cukr.

Mohlo by Vás zajímat

Boršč po štětsku
Nejdříve si upravíme knedlíčky. Mleté maso smícháme s cibulí, vejcem, osolíme, opepříme, a tvoříme knedlíčky velikosti vlašských ořechů, které p...
 · 02:00
Ukrajinský boršč
Silný a chutný boršč získáme pouze tehdy, když vývar připravujeme z přední části hovězí hrudi nebo žeberních, i zadních částí vepřového. Bujón na...
 · 02:00 · 01:00
Vesnický boršč
Postup přípravy: Omyté maso zalijeme 1 a 0,5 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme ...
 · 02:00 · 01:00 · 02:00
Ukrajinský boršč
1. Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka. Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičk...
 · 02:00 · 01:00 · 02:00 · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...