Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní polévky > Čínská Pikantní Polévka
 

Čínská Pikantní Polévka

Čínská Pikantní Polévka
 
  • přidat obrázek ...
 
***
Počet porcí
4
Náročnost
středně
obtížný
Časová náročnost
40 min.
Počet zobrazení
34063x
Autor: FenSaLir

SUROVINY

Marinada:
(kousky kuřete nebo kosky Tofu)
1 čajová lžička sojové omáčky
0,5 čajové lžičky oleje
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Ostatní:
0,5 hrníčku bambusových výhonků (pórek)
2 lžíce sušených černých hub
2 mrkve
5 hrníčků vody
2 hrnky kuřecího vývaru
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukru
2 lžíce soyové omáčky
2 lžíce vinného nebo rýžového octa
1 lžíce oleje
1 lžíce kukuřičného škrobu v 0,25 hrnku vody
1 vajíčko
1 jarní cibulky - zelené
2 čajové lžičky bílého pepře
2 lžíce pálivé čili pasty
(Kousek zázvoru)

POSTUP

Smícháme ingredience na marinádu s kousky Tofu nebo kuřecích kousků, necháme minimálně 20 minut naložené. Nakrájíme mrkev, bambusové výhonky (pórek) na malé kousky a spolu s houbami 20 minut namočíme v teplé vodě. Vodu a kuřecí vývar přivedeme k varu, poté přidáme preceděné bambusové výhonky s mrkví a houbami . Necháme povařit. Přidáme marinované kuřecí či tofu. Vmícháme sůl, cukr, sojovou omáčku a ocet. Dle chuti přidáme ocet. Smícháme kukuřičný škrob s vodou. Pomalu přidáme směs do polévky a za stálého míchání přivedeme opět k varu. Poté odstavíme s plamene a přidáme rozklepnuté vajíčko , nepřestáváme míchat. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou jarní cibulku na malé kousky, bílý pepř a čili pastu. Eventuelně nastrouhaný kousek zázvoru dle chuti.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.