Drožďová polévka ii.

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • konzerva hrášek+mrkev (od Bonduelle), masox, cibule, máslo, 1 kostička droždí 1
  • Na kapání: 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, mléka 2 lžíce

Postup

1 Postup přípravy: Na másle opečeme hrášek s mrkví, postačí jen chvilku, zelenina je krásně měkká, dolijeme vodou a přidáme masox (na 0,75 litru = 1 kostka masoxu). V jiném hrnci si na másle (může být trochu více, lépe se spojí s rozpuštěným droždím) opečeme cibuli, k cibuli přidáme droždí a necháme rozpustit, přidáme do polévky. V hrníčku si smícháme ingredience na kapání a vlijeme do polévky, ihned rozmícháme a chvíli povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...