Francouzská cibulová polévka

0 hodnocení00:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a dáme do velkého kastrolu spolu s vrchovatou lžící oleje, na němž ji necháme pouze zpěnit - nesmažíme. Zasypeme moukou a na mírném ohni promícháváme dřevěnou lžící nebo vařečkou tak, aby směs zezlátla. Potom přilejeme najednou 1,5 litru studené vody, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme 20 minut. Plátky chleba rozkrájíme na čtvrtiny a v pánvi opečeme na 2 lžících oleje. Opečený chléb naskládáme do pekáčku nebo do patřičné velké zapékací mísy, přelijeme cibulovou polévkou, posypeme nastrouhaným sýrem a 10 minut zapékáme v troubě
2 2. Existuje řada předpisů na cibulové polévky, tento však je snadný a určitě vás uspokojí. Polévka je velmi sytá, chuťově speciální, a jak známo, doporučuje se jako samostatný pokrm po bouřlivějších nocích.

Poznámka

francouzsky

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...