Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní polévky > Gentské kuře
 

Gentské kuře

Gentské kuře
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
8
Náročnost
lehký
Časová náročnost
50 min.
Počet zobrazení
854x
Autor: Jiří Jílek

SUROVINY

1 větší kuře
máslo
1 mrkev
1 pórek
celerová nať
1 větší cibule
svazeček petržele i s kořenem
bílý pepř
1 l kuřecího bujónu
2 žloutky

POSTUP

Příprava:
Kuře naporcujte na osm kousků. Dno hrnce pečlivě potřete silnou vrstvou másla. Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte na menší kostičky kromě očištěné petržele.

Dno hrnce pokryjte zeleninou, na ní položte kousky kuřete a opepřete. Vše přelijte kuřecím bujónem a na mírném ohni povařte cca 45 minut. Poté vyndejte měkké kořeny petržele, rozmixujte je v pyré a dejte zpět do hrnce. Do předehřáté polévkové mísy vyklopte žloutky a rozšlehejte je, za stálého míchání přilévejte bujón a přidejte zeleninu s kousky kuřete. Na závěr pokrm posypte nadrobno nakrájenou petrželí.

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory či pečivo s máslem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.