Gulášová polévka s lečem (kotlíková)

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • předního hovězího masa (kližky) 250 g
  • středně velká cibule 1
  • brambor 800 g
  • sádla nebo oleje 2 lžíce
  • rajčat 150 g
  • zelený paprikový lusk (nebo 300 g sterilovaného leča) 1
  • stroužek česneku 1
  • mleté sladké papriky 1 lžíce
  • kysané krémovité 18% smetany 4 lžíce
  • sůl

Postup

1 Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, krátce zamícháme a na tento základ vložíme na malé kostky nakrájené maso a nadrobno nasekaný česnek. Maso chvíli opékáme ze všech stran za stálého míchání, pak osolíme, zalejeme sklenkou vody a velmi zvolna dusíme. Když maso měkne, přidáme nakrájené zelené paprikové lusky a rajčata a na kostky nakrájené oloupané brambory. Přidáme trochu vody a dusíme, až brambory změknou. Vařenou polévku doplníme horkou vodou na potřebné množství, dochutíme a na každou porci na talíři umístíme ozdobně lžíci kyselé smetany. Tato polévka se podává s pečivem jako samostatné jídlo.

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...