
Hot and Sour soup (palivá a kyselá polévka)



4

1777x
Autor: neuveden
SUROVINY
0,5 kg vepřové maso
6 sušených čerstvých hub
1 dl bambusových výhonků
1 l hovězího nebo vepřového vývaru
0,25 kg sojového sýra Tofu
2 lžíce sojové omáčky
3 lžičky 4% octa
1 lžíce škrobu
0,5 lžičky pepře
2 vejce
6 sušených čerstvých hub
1 dl bambusových výhonků
1 l hovězího nebo vepřového vývaru
0,25 kg sojového sýra Tofu
2 lžíce sojové omáčky
3 lžičky 4% octa
1 lžíce škrobu
0,5 lžičky pepře
2 vejce
POSTUP
0,5 kg vepřového nakrájíme na nudličky, 6 sušených černých hub namočime do vody a nakrájíme na nudličky, 3 Ižíce vody si schováme napak. 1 dl bambusových výhonků na proužky nakrajených. 1l hovězího nebo vepřového vývaru a ta voda z hub. Asi polovina objemu masa sojového sýra Tofu nakrájeného na kostičky.
Hot and sour směs:
2 lžíce sojovky, 3 lžičky 4% octa, 1 lžíce škrobu smíchaného s 6 lžicemi studené vody, 0,5 lžičky pepře. Maso, houby a bambusové výhonky povařime 30 minut ve vývaru, přidárne tofu, 5 minut povaříme. Potom přidáme směs, uvedeme do varu a přes vidličku přilijeme 2 vejce, rozšleháme aby se srazila známým způsobem na vlákna. Polévka má být lehce pálivá, lehce nakyslá, mírně škrobovitě či skleněně zahoustlá. Podle chuti dochutíme sojovou omáčkou, eventuelně nějakým tekutým červeným pepřem. Nedoporučuju Tabasco, má dost jiné chuti.
Recept "Hot and Sour soup (palivá a kysel..." porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.