Jihočeské friko

1 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • 3-4 brambory( jak chceme aby byla polévka hustá), šlehačka, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 1 vejce, ocet, sůl

Postup

1 Postup přípravy: Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme koření, osolíme a dáme vařit asi do 1,5 litru studené vody. Když jsou brambory skoro měkké, rozděláme si v hrnečku mouku se šlehačkou a vejcem, přidáme do hrnce a dovaříme, případně dosolíme a ochutíme octem.

Mohlo by Vás zajímat

Jihočeské Kosmatice
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při š...
Přírodní řízek se smaženou cibulí
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme tuk, vložíme řízky a po obou stranách opečeme dohněda. Cibuli nakrájen...
Jihočeské játrové balíčky
Játra nakrájíme na delší asi deseticentimetrové hranolky. Vždy asi šest kousků játrových hranolků zabalíme do plátku anglické slaniny. Opékáme n...
 · 00:35
Jihočeské bosáky
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a pochvíli přebytečnou vodu vymačkáme a necháme okapat. Vařené brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisuj...
 · 00:35 · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...