Kozárovica

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • šťávy z kysaného zelí 1 l
  • hrsti kysaného zelí 3
  • sušených hub (nejlépe kozáci) 250 g
  • sůl
  • ks) - syrové klobásky (na každého jedlíka 1
  • sádla 1 lžíce
  • mleté papriky 1 lžíce
  • česnek

Postup

1 Postup přípravy: Houby povaříme v 1 l osolené vody. Houby scedíme a s kysané zelí umeleme. Zalejeme vodou, v které se houby vařily, přilejeme šťávu z kysaného zelí a povaříme asi půl hodiny. Nakonec vložíme syrové klobásky a v polévce je uvaříme. Dochutíme česnekem, trochou sádla v kterém jsme rozmíchali mletou papriku. Podáváme s chlebem.