Kuřecí polévka s pórkem s čínským nádechem

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience: kuřecí na polévku (trupy
  • skelet po vykoštění masa na roládu
  • křídla apod.)
  • pórek
  • klasická vegeta
  • mletý zázvor

Postup

1 Postup přípravy: Z kuřecího masa s kostmi a horších částí pórku uvaříme silnější vývar (solíme pouze vegetou). Přecedíme ho a pokud je příliš mastný (v případě, že v na mase bylo více kůží), můžeme ho nechat vychladnout a odstranit část tuku. Poté ho znovu ohřejeme, dochutíme vegetou a větším množstvím zázvoru - polévka může mít až jemně pálivou chuť. Nakonec vhodíme do vroucí polévky nakrájené světlezelené a bílé části pórku. Podle chuti ho buď uvaříme do měkka, nebo jenom necháme chvíli táhnout, aby zůstal křupavý.
2 Polévka je skvělý základ pro sváteční jídlo, kde bude následovat vydatnější druhý chod. K polévce můžeme přidat jako vložku smažený hrášek (těstový ne zeleninu).

Mohlo by Vás zajímat

Česnečka podle šéfkuchaře
Do kastrůlku si nalijeme vodu a přidáme kuřecí bujon. Potřebujeme mimořádně silný vývar, aby to bylo ono. Takže na půl litru i dva bujony, ale ať...
 · 00:20
Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...