Kysucká kapustnica

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Udělejte si silnější vývar z vepřových kostí a nebo 2-3 kotletek s kostí, pomalu je vařte do měkka. Přidejte nové koření, černý pepř kulatý, bobek list. přiměřeně a jednu cibuli ( se šlupičkou pro barvu ) a hrst-2 sušených hříbků. Když je maso hotové, přilijte do vývaru scezenou vodu z domácího zelí, tak na litr vývaru půl litru kvašňunky, záleží ale na kyselosti, ať vám netrnou zuby, maso nakrájejte na drobounko a nechte v polévce. Zvlášť si uvařte brambůrek a tento si dejte na talířku do polévky.
2 Přeji dobré chutnání a bez povídání.

Poznámka

pro těžká rána opilcova. Pokud máte domácí zelí. Po flámu to nemá chybu, zbytečně to nezatíží žaludek

Mohlo by Vás zajímat

Vánoční Kysucká kapustnice - kyselica
Postup přípravy: Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a dáme stranou. Do velkého hrnce dáme kysané zelí, zalijeme vodou ze zelí, dáme maso, bujón,...
00:44
Slovenská kapustnica
Na sále osmahneme cibuli, papriku, zaprášíme moukou a uděláme zásmažku. Zalijeme vodou, přidáme pokrájené brambory, kmín a bobkový list. Když jso...
00:44 · 01:00
Kapustnica - tradiční hustá zelňačka ze Slovenska.
Vařit žebírka, koleno a klobásku ve 4 litrech vody. Po 10min. přidat houby předem namočené i s jejich tekutinou a vařit vše do poloměkka. Poto...
00:44 · 01:00
Kapustnica
Do hrnce dáme vařit zelí i se zelnou vodou. Přidáme nakrájenou klobásu a předem namočené a vyprané hříbky. Vše spolu povaříme asi půl hodiny. Kdy...
00:44 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...