Polévka Chundelka

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Z Krakonošovy kuchyně - Z brambor a jednoho vejce a mouky připravíme těsto jako na chlupaté knedlíky. Z připraveného těsta zavaříme do osolené vody (nebo lépe do vývaru z hovězího masa) kávovou lžičkou malé nočky. Pak přidáme na másle osmaženou cibulku, rozšlehané vejce a povaříme. Hotovou polévku zjemníme horkým mlékem a odstavíme. Před podáváním přidáme polévkové koření.

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...