Tarhoňová polévka s paprikovým škraloupem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • středně velké brambory; 2
  • mrkev; 1
  • kořen petržele; 1
  • svazeček petrželové natě; 1
  • středně velká cibule; 1
  • těstovin tarhoňa; 2 dl
  • kávové lžičky mleté červené papriky; 1
  • sádla; 1 dkg
  • zeleného paprikového lusku; 1 plátek
  • sůl podle chuti;

Postup

1 Brambory nakrájíme na kostičky, kořen petržele i mrkev nakrájíme podlouhle na proužky, petrželovou nať svážeme nití a spolu se zelenou paprikou dáme vše vařit do 1,5 litru vody. Když je zelenina zpola uvařená, přidáme tarhoňu, a poté, co se i tarhoňa uvařila, přijde na povrch paprikový škraloup.
2 Škraloup: na pánvi rozehřejeme sádlo a nasypeme do něho mletou papriku. (Sádlo nesmí být příliš horké, aby se v něm paprika nespálila.)

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...