
Tukožroutská polévka 2



10

lehký

90 min.

1497x
Autor: neuveden
SUROVINY
sůl
1 kg mrkev
pepř
1 hlávka bílé zelí
2 ks zelená paprika
6 ks cibule (velké)
1 plechovka loupané rajčata (300g čerstvých)
2 kostky zeleninového vývaru
1 kg mrkev
pepř
1 hlávka bílé zelí
2 ks zelená paprika
6 ks cibule (velké)
1 plechovka loupané rajčata (300g čerstvých)
2 kostky zeleninového vývaru
POSTUP
Nejprve si očistíme zelí. Odstraníme z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjeme pod vlažnou vodou a rozkrojíme na osminy. Všechny zbavíme středového košťálu. Očistíme si papriku. Papriku a zelí pak nakrájíme na menší proužky.
Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli si očistíme a nakrájíme na kolečka.
Zeleninu dáme do velkého hrnce a napustíme do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Dáme vařit. Když nám voda začne vařit, zmírníme plamen a vaříme dál. V mezičase si rozmačkáme rajčata. Můžeme přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Sloupnete je ze slupky a nakrájíte najemno.
Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijeme do hrnce a polévku ještě vaříme na mírném ohni a pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochutíme solí (opravdu slabě!) a pepřem podle chuti.
Recept "Tukožroutská polévka 2" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2018
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.