Tyrolská polévka ze sušených hub

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • sušených hub ( sušené hřiby i jiné druhy hub), 30 g másla, 20 g mouky, 1 cibule, 100 g pohanky, tymián, bobkový list, lžička octa, sůl. 25 g

Postup

1 Sušené houby rozsekáme, spaříme vodou a scedíme. Uvaříme v jiné vodě a zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili na zpěněné cibuli, okořeníme tymiánem, bobkovým listem a octem. Zahustíme pohankou uvařenou ve 0,25 l vody. Podle chuti osolíme.

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...