Vesnický boršč

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Omyté maso zalijeme 1 a 0,5 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme na hranolky nakrájenou oloupanou řepu, přidáme citronovu šťávu, cukr, sůl, rajčatový protlak a 30 minut dusíme. Na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme na lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a 10 minut na mírném ohni smažíme. Maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Do vývaru vložíme zeleninu z pánve a nakrouhané zelí, 20 minut povaříme. Poté přidáme řepu a maso, vše ještě 5 minut povaříme. Nakonec polévku zahustíme smetanou a posypeme petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Boršč po štětsku
Nejdříve si upravíme knedlíčky. Mleté maso smícháme s cibulí, vejcem, osolíme, opepříme, a tvoříme knedlíčky velikosti vlašských ořechů, které p...
 · 02:00
Ukrajinský boršč
Silný a chutný boršč získáme pouze tehdy, když vývar připravujeme z přední části hovězí hrudi nebo žeberních, i zadních částí vepřového. Bujón na...
 · 02:00 · 01:00
Vesnický boršč
Postup přípravy: Omyté maso zalijeme 1 a 0,5 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme ...
 · 02:00 · 01:00 · 02:00
Ukrajinský boršč
1. Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka. Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičk...
 · 02:00 · 01:00 · 02:00 · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...